Friday the 13th reboot onderweg naar de bioscopen?

  Roy Lee zijn bedrijf Vertigo Entertainment en LeBron James’ zijn bedrijf SpringHill Entertainment zijn in overleg over een reboot van Friday the 13th, een horrorfilm uit de jaren ‘80. Dit dankzij het grote succes van de gloednieuwe reboot van de film Halloween.

  New Line Cinema

  Het is nog officieel een gerucht dat Friday the 13th misschien naar het grote scherm komt, maar de kans is toch groot dat dit gaat gebeuren. Regisseurs en eventuele schrijvers van de reboot van Friday the 13th zijn op dit moment aan het overleggen. Dat betekent dat de film in een vroeg stadium zit en er nog niet heel veel bekend is.

  Wel is er al bekend dat de rechten van Friday the 13th zijn doorgegeven aan Vertigo en SpringHill. De rechten zijn doorgegeven door de huidige eigenaar Victor Miller, die na een rechtszaak met Sean Cunningham de rechten terug won. Miller zal niet betrokken zijn bij de reboot van Friday the 13th en heeft de rechten voor een niet al te hoge prijs verkocht.

  Eerdere reboots van horrorfilms werden niet goed ontvangen door het publiek. De reboot van de film The Ring die afgelopen jaar uitkwam: Rings, werd door het publiek uit elkaar gescheurd. Hierdoor waren reboots van oude horrorfilms als Friday the 13th geen goed plan meer in Hollywood.

  De reboot van Halloween daarentegen, breekt records met de grote winst die de film heeft binnen gesleept. Het is een van de beste filmdebuten om uit te zijn gekomen in oktober, ooit. Dit was al te verwachten nadat de trailer uit kwam van de reboot van Halloween, die na veertig jaar nog steeds rillingen met dit verhaal weet te bezorgen.

  Friday the 13th verhaal goed genoeg voor een reboot?

  Het verhaal van Friday the 13th, gaat over een groep tieners die als baantje een zomerkamp gaan opknappen. Ze krijgen te horen van de dorpsgek dat het kamp vervloekt is en dat er verschillende moorden zijn gebeurt. Met deze informatie doen ze echter niks. Misschien hadden ze er wel wat mee moeten doen, want op vrijdag de dertiende worden alle tieners op brute wijze een voor een vermoord.

  Vanaf 1 november is de reboot van Halloween in de bioscoop te zien. Mocht je nou geen geduld hebben om te wachten tot Halloween in de bioscoop komt of totdat Friday the 13th in de bioscoop komt? Dan zijn er genoeg andere horrorfilms die je kunt kijken. In onze special over de tien beste horrorfilms voor tijdens Halloween, kun je lezen welke.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.