Free-to-play PUBG slaat Nederland voorlopig over

  PlayerUnknown’s Battlegrounds, beter bekend als PUBG, heeft sinds haar release veel spelers verloren aan het gratis te spelen Fortnite. De uitgever komt dan ook nu met een free-to-play PUBG, maar die zal voorlopig niet verschijnen in Nederland en België.

  De makers van PUBG hebben door middel van een lijst bekendgemaakt welke landen beschikking zullen hebben over PUBG Lite, de gratis versie van de populaire battle royale game. Lite kent daarnaast lagere systeemeisen, waardoor de game beter te spelen is op PC's met minder goede hardware. De dienst is daarom ook eerder dit jaar begonnen in Azië en zal op 10 oktober zijn weg vinden naar Europa.

  De lijst met Europese landen die toegang hebben tot PUBG Lite is lang, maar twee landen zijn opvallend genoeg niet terug te vinden in het overzicht: Nederland en België. De uitgever geeft aan dat ze voor landen en regio’s die niet in de lijst staan nog geen specifieke plannen hebben. Zo wordt bijvoorbeeld ook Noord-Amerika vooralsnog overgeslagen.

  Waarom krijgt Nederland geen free-to-play PUBG?

  De reden waarom de gratis versie niet in Nederland en België uitkomt is niet bekendgemaakt door PUBG Corporation, de uitgever en ontwikkelaar van de game. Het kan mogelijk te maken hebben met de strenge regels voor lootboxes die de twee landen hanteren. Fans van battle royale die de game gratis willen uitproberen zullen moeten afwachten wanneer en of PUBG Lite naar Nederland komt.

  PUBG

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.