'Foto's delen binnenkort makkelijker op Twitter'

  Wordt foto's delen binnenkort makkelijker op Twitter? Volgens bronnen van Bloomberg wel. Het sociale medium zou bezig zijn met een nieuwe app of interface die het delen van foto's en video's versimpelt.

  Het vernieuwde foto's en video's delen zou in minder stappen, en dus sneller moeten gaan, dan nu het geval is. Wil je nu een foto of video delen, dan moet je de Twitter app openen, een nieuwe tweet samenstellen en daarna kun je pas een video of foto toevoegen. Dat duurt te lang volgens Twitter.

  Gaan we foto's delen zoals in Snapchat?

  Een methode die lijkt op die van Snapchat, waarbij enkel een foto in je bericht plaatsen volstaat, zou een mogelijkheid kunnen zijn voor Twitter, maar of een soortgelijke methode gebruikt wordt is nog niet bevestigd. Wanneer de tool komt en wat het dan precies wordt is dan ook niet bekend.

  Mocht Twitter, dat vorig jaar een grote verandering doorvoerde door het maximum aantal tekens in een tweet te verhogen, de foto-deel functie van Snapchat "kopieëren" , dan zou het niet de eerste keer zijn dat Snapchat gekopieerd wordt. Zo heeft Facebook een hele geschiedenis met functies overnemen van het medium, zoals te lezen is in een special daarover.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.