'Forza 5 houdt geen auto's achter voor DLC'

  Turn10, de ontwikkelaar van de racegame Forza Motorsport 5, zegt dat het geen auto's achterhoudt voor DLC. Het bedrijf zegt dat ze hier klachten over ontving van klanten, en zegt dat mensen niet weten hoe de markt werkt.

  Forza Motorsport 5 krijgt op de dag dat het gelanceerd wordt meteen downloadable content, die tien auto's aan de game voegt. Creative director Dan Greenawalt geeft in een interview met OXM aan hoe het komt dat deze auto's op de eerste dag al beschikbaar zijn.

  "We houden niets achter. Ik denk dat mensen niet begrijpen hoe dingen werken. Het duurt zes maanden om een auto te maken, dus als ik zeg dat op de eerste dag tien auto's uitkomen, betekent dat niet dat ze al klaar zijn."

  Volgens Greenawalt is het bedrijf ontzettend hard bezig geweest met het maken van 200 auto's voor de game, die allemaal de "kwaliteit van een Forza" moeten hebben. Deze wagens staan allemaal op de disc van de game. Daarna is het bedrijf gaan kijken naar de tien auto's de op de eerste dag uitkomen, waarna ze de focus verleggen op de auto's die in de maanden na de release als DLC uitkomen.

  Greenawalt zegt ook dat het moeilijk is om auto's fris en nieuw te houden, zelfs als de informatie regelrecht van ontwikkelaars komt. Volgens Greenawalt moet je zo laat mogelijk beginnen met het werken aan een auto en proberen vlakbij de release er klaar mee te zijn. Deze methode probeert Turn10 vooral toe te passen bij de wagens die in de DLC zitten, en volgens de medewerker van de studio is dit de reden dat de extra content van de racegames het zo goed doet.

  Forza Motorsport 5

  Verkijgbaar vanaf 2 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.