Fortnite vulkaan is uitgebarsten met gevolgen voor de map

  Hij was al een tijdje aan het borrelen, maar nu is het dan echt zo ver. De bekende vulkaan uit de Fortnite Battle Royale map is uitgebarsten. Het gevolg van de uitbarsting is dat er grote delen van de map zijn bedolven onder lava.

  Epic Games

  Waarom is de vulkaan uit Fortnite uitgebarsten?

  De verwoesting van belangrijke locaties in de map is natuurlijk niet iets wat zomaar gebeurt. De uitbarsting van de Fortnite vulkaan heeft daarom waarschijnlijk te maken met het aankomende seizoen 9. Seizoen 9 van Fortnite Battle Royale komt uit op 9 mei.

  Was de uitbarsting van te voren aangekondigd?

  Het was daarnaast geen verrassende gebeurtenis. Een paar weken terug begonnen al de eerste tekens in de map te verschijnen die lieten zien dat er iets groots ging gebeuren. Het begon allemaal toen er vlakbij het Loot Lake een soort portaal opende die spelers liet teleporteren naar een andere dimensie. In deze dimensie waren meerdere verwijderde items te vinden die in het glas waren opgesloten. Spelers konden dit glas met een bijl breken met als gevolg dat de verwijderde items weer terug naar het spel zijn gekomen. Het is niet bekend voor hoe lang deze items beschikbaar zullen zijn. Ze zullen in ieder geval niet tijdens de aankomende kwalificatiewedstrijden voor de Fortnite World Cup te gebruiken zijn.

  Nadat spelers de dimensie verlieten kwamen zij terug in een donkere Fortnite map. Een gigantische stroom lava schoot uit de vulkaan die neerkwam op meerdere locaties in de map. De Tilted Towers waren het grootste slachtoffer

  Heeft Fornite vaker dit soort events?

  Het komt vaker voor dat er in de map van Fortnite evenementen plaatsvinden. Fortnite kwam begin februari groots in het nieuws vanwege het in-game concert van DJ Marshmello. In het Pleasant Park verzamelde spelers zich in om te genieten van het concert terwijl zij zonder zwaartekracht door de lucht heen sprongen. In totaal werd het concert door ongeveer 10 miljoen spelers bezocht.

  Het is daarnaast meerdere keren voorgekomen dat er een samenwerking was tussen Fortnite en de Avengers films. Dit resulteerde in een nieuwe gamemode. Op dit moment is er een gamemode speelbaar die een Avengers: Endgame thema heeft. In deze gamemode moeten spelers met de wapens van de Avengers vechten tegen Thanos en zijn buitenaardse leger.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.