Fortnite record verbroken op YouTube door livestream

  Er is opnieuw een Fortnite record verbroken, dit keer op YouTube. Bekende YouTubers hielden een Battle Royale toernooi en verbraken hierdoor een record van 1,1 miljoen live kijkers.

  Fortnite is een mega populair spel, dit blijkt onder andere uit het aantal video’s dat wordt gemaakt van de game en hoeveel kijkers deze trekken. Zo werd eerder deze maand nog een record behaald door bekende Twitch streamer Tyler “Ninja” Blevens. Hij speelde toen voor enkele uren Fortnite samen met onder andere Drake en Travis Scott. Tijdens deze livestream werd een record behaald voor de meeste kijkers tegelijkertijd, dit waren er toen ongeveer 630,000.

  Fortnite record nu op 1,1 miljoen live kijkers

  Dit record is nu dus verbroken, maar wel op een ander platform. De livestream van elrubiusOMG, bekende Spaanse YouTuber, heeft in totaal 42 miljoen liveweergaven behaald. Ook was het hoogste aantal kijkers tegelijkertijd 1,1 miljoen mensen. Hiermee is het record dat Ninja en Drake hebben neergezet verbroken met ongeveer het dubbele aantal kijkers.

  De informatie over het aantal kijkers werd bekendgemaakt door Ryan Wyatt, medewerker bij YouTube. De video met de drie en een half uur durende livestream is nog steeds op het YouTube kanaal van elrubiusOMG te vinden. Inmiddels heeft de video 12 miljoen views behaald.

  Fortnite is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, PC en mobiel.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.