Fortnite-kampioen Bugha krijgt politie in huis tijdens livestream

  Kyle ‘Bugha’ Giersdorf kon eerder deze maand feestvieren. De 16-jarige Fortnite-speler kon zich kronen als kampioen bij het wereldkampioenschap van de game en won daarmee 3 miljoen dollar. De streamer wordt sindsdien alleen belaagd en kreeg zelfs de politie in zijn woonkamer.

  Op zondagavond was Giersdorf rustig aan het streamen, doordat hij werd weggeroepen door zijn vader. De reden: gewapende politie stond in de woonkamer. Iemand had anoniem een melding gemaakt van een gevaarlijke situatie in het huis van de streamer en daarom was er een arrestatieteam naartoe gestuurd.

  Gelukkig voor Bugha liet de situatie af op een sisser. Eén van de aanwezige agenten komt uit de buurt en herkende de jongen, waardoor de melding - waarschijnlijk van een inbraak - kon worden afgedaan als een valse melding. Giersdorf kon daarna weer verder met zijn stream, waarna hij de situatie uitlegde aan zijn kijkers.

  Na het winnen van het wereldkampioenschap werd de kampioen ook al belaagd. Vlak na de winst werden zijn telefoon en sociale media-account gehackt.

  Fortnite-kampioen niet het eerste slachtoffer van swatting

  De politie afsturen op een streamer, ook wel bekend als ‘swatting’, is niet een nieuw fenomeen in de Verenigde Staten. Door de dreigende melding, zoals een gewapende inbraak of gijzeling, wordt vaak al snel een arrestatieteam naar de locatie gestuurd. Dat kan soms ingrijpende gevolgen kan hebben voor het slachtoffer.

  In eerdere situaties zijn streamers hardhandig naar de grond gewerkt en gearresteerd, voordat duidelijk werd dat het om een valse melding ging. Bij één geval werd de streamer in kwestie zelfs doodgeschoten door de politie. Degene die de anonieme melding in dat geval had gemaakt werd veroordeeld tot twintig jaar celstraf.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.