Fortnite eSports krijgen 100 miljoen aan prijzengeld

  Fortnite eSports krijgen een investering van maar liefst 100 miljoen dollar. Dat heeft ontwikkelaar Epic Games aangekondigd in een korte blogpost.

  Epic Games

  Epic Games lijkt zich met haar onverminderd populaire Fortnite Battle Royale steeds meer op het professionele gamen te gaan storten. In de blogpost zegt de ontwikkelaar "we staan steeds meer achter competitief spelen, maar onze aanpak zal anders zijn. We willen inclusiever zijn en meer gefocust op het plezier van het spelen van, en kijken naar de game."

  De Battle Royale modus van Fortnite won de afgelopen maanden sterk aan populariteit en zette in april zelfs 223 miljoen dollar om op alle platforms. Een stijging van maar liefst 73 procent op de maand daarvoor! Fortnite streefde hiermee andere populaire games als PlayerUnknown's Battlegrounds en Counterstrike: Global Offensive voorbij.

  Fortnite eSports in één klap groot

  Ondanks de enorme populariteit van Fortnite staat de game qua eSports nog in de kinderschoenen. Waar voor games als PUBG al uit alle macht gezocht wordt naar eSports-talenten, is er voor Fortnite nog nooit een officieel toernooi georganiseerd. Wel worden er al teams opgezet zoals Team Secret dat zelfs de 13-jarige Brit Kyle Jackson gerekruteerd heeft.

  Nu lijkt daar dus verandering in te komen. Met een prijzenpool van 100 miljoen die Epic Games in het seizoen 2018-2019 zal uitkeren, streeft Fortnite in één keer Dota 2 voorbij, dat met 38 miljoen dollar aan prijzengeld de grootste eSportsgame van vorig jaar was.

  Meer informatie moet nog komen

  Epic Games heeft nog niets bekendgemaakt over het soort toernooien dat er gaan plaatsvinden. Wel blijven er constant nieuwe wapens en uitrustingsstukken toegevoegd worden. Zo wordt er vandaag een jetpack toegevoegd aan de game, en werden er vorige week nog twee wapens geïntroduceerd. Dus als je interesse hebt in dat prijzengeld, dan zul je up to date moeten blijven met alle nieuwe content!

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.