Fortnite dance aanklacht van Fresh Prince acteur onder druk

  De Fortnite dance aanklacht van The Fresh Prince of Bel-Air acteur Alfonso Ribeiro staat onder druk. De Amerikaanse auteursrechtenorganisatie heeft Ribeiro's claim voor auteursrecht op de Carlton dance afgewezen. Volgens de organisatie is de dans "te simpel" om geregistreerd te worden.

  Om een dans choreografie te beschermen met auteursrechten moet het werk groot genoeg zijn. Bewegingen zoals een pirouette of een simpele ballroom-beweging vallen hier niet onder. Volgens de auteursrechtenorganisatie geldt hetzelfde voor de Carlton dance, omdat de pasjes een simpele routine zijn. Zij beschrijft de dans in de onderstaande drie stappen.

  "1: De danser zwaait zijn heupen heen-en-weer, terwijl de armen op een overdreven manier bewegen. 2: De danser neemt twee stappen naar elke kant, terwijl de benen en armen tegelijk open- en dichtgaan. 3: De voeten van de danser staan stil en de handen gaan van boven het hoofd naar de borst."

  - Amerikaanse auteursrechtenorganisatie

  Advocaten vallen Fortnite dance aanklacht meteen aan

  De advocaten die Fortnite ontwikkelaar Epic Games verdedigen, reageren meteen op de conclusie van de auteursrechtenorganisatie. Zij zijn van mening dat de aanklacht van Ribeiro ongegrond is, omdat hij de dans niet als zijn eigendom mag zien. De advocaten vinden dat de aanklacht moet vervallen.

  "De rechtszaak van de aanklager (Alfonso Ribeiro) is tegen de principes van de vrijheid van meningsuiting. Met de zaak wordt geprobeerd om een creatieve uiting tegen te werken door aanspraak te maken op onbestaande auteursrechten."

  - Epic Games

  Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor de aanklacht van de acteur. Hij is in ieder geval niet de enige die een zaak tegen de makers van Fortnite heeft lopen. Rapper 2 Milly klaagt de ontwikkelaar aan voor het gebruik van de 'Milly Rock'. In Fortnite heet die dans overigens de 'Swipe it'.

  Gisteren zijn de Fortnite patch notes van de nieuwe v7.40 update uitgebracht. In onze poll van deze week kun je ons laten weten wat jij de beste battle royale games vindt. Fortnite is gratis speelbaar op Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, Xbox One en mobiele apparaten.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.