Fortnite crossplay was afgelopen weekend mogelijk

  Afgelopen weekend was het mogelijk voor PlayStation 4 en Xbox One spelers om Fortnite samen te spelen. Fortnite crossplay was afgelopen weekend even te gebruiken door een configuratiefout.

  Spelers kwamen achter het, inmiddels opgeloste, foutje tijdens het spelen van Fortnite. Het viel op dat enkele spelers een spatie hadden tussen hun naam, dit is voor PlayStation 4 spelers niet mogelijk.

  Fortnite crossplay voor Xbox One en PlayStation 4

  Eerst werd er nog gedacht dat dit misschien PC-spelers waren, crossplay tussen de PC en PlayStation 4 is namelijk wel mogelijk. Maar na verder onderzoek bleken het spelers te zijn van de Xbox One.

  Een gebruiker op Reddit testte het uit met zijn zoon. Hij plaatste een foto waarop te zien is hoe hij het spel met zijn zoon speelt via een PlayStation 4 en een Xbox One. Toen de fout bekend werd bij Epic Games, heeft de uitgever de fout snel aangepast.

  Open voor crossplay

  Microsoft heeft al eerder aangegeven open te staan voor toekomstige games met crossplay. Games die momenteel al gebruik maken van crossplay zijn onder andere ARK: Survival Evolved, Gears of War 4 en Rocket League. Maar alleen niet met de PlayStation 4, omdat Sony dat niet wil.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.