Fortnite BRUTE zorgt voor voor veel boze spelers in season X

  Het nieuwste seizoen van Fortnite is onlangs van start gegaan, maar helaas voor grote fans ging het niet vlekkeloos. De mechs die Season X introduceert zouden volgens veel spelers overpowered zijn. Een grote hoeveelheid kansloze gevechten tegen de machines maakt dat fans op zijn zachts gezegd niet blij zijn met de Fortnite BRUTE.

  De Fortnite BRUTE is een mech-suit dat door twee spelers bestuurd wordt. Eén speler bestuurt de mech zelf terwijl de andere zich alleen druk hoeft te maken om de wapens van het gevaarte. Wellicht is het deze spreiding van verantwoordelijkheden die de spelers in de mech een behoorlijk voorsprong geeft op de competitie.

  Het is niet onmogelijk om de BRUTE onderuit te halen en er worden langzaam maar zeker meer strategieën voor ontdekt. Toch klagen fans dat ze in de meeste gevallen volkomen machteloos zijn tegenover een mech. Dat neemt begrijpelijkerwijs het plezier dat beleefd wordt aan een potje Fortnite een beetje weg.

  Is de Fortnite BRUTE de enige controverse in season X?

  Naast de te grote dominantie van de BRUTE is er ook een andere feature van het nieuwe seizoen Fortnite waar spelers niet blij mee zijn. Het uitdagingensysteem is namelijk ook omgegooid zodat er nu sprake is van missies die maar een beperkte tijd beschikbaar zijn, vaak slechts één dag. De beloningen die te behalen zijn met het uitspelen van die missies zijn door deze structuur een stuk moeilijker te behalen.

  Met name spelers die werk, school, of een andere vorm van een leven buiten Fortnite hebben zijn hier niet blij mee. De angst om goede beloningen te missen omdat je verwacht of onverwacht niet in staat was om op een bepaalde dag Fortnite te spelen is bij velen groot. Epic Games heeft nog geen reactie gegeven op de klachten over dit nieuwe systeem en evenmin over de klachten rondom de BRUTE.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.