Fortnite BRUTE gaat flink minder verschijnen tijdens toernooien

  Eén van de meest controversiële onderdelen van Fortnite Season X is de BRUTE, een mech voor twee personen waarmee de competitie vrij eenvoudig verpletterd kan worden. Na aanhoudende klachten van spelers pakt Epic Games het probleem nu aan. De Fortnite BRUTE zal tijdens toernooien minder vaak verschijnen.

  Epic Games

  Oorspronkelijk was het zo dat er drie fases van een match waren waarin er gegarandeerd BRUTEs op het veld verschenen. Dat wordt nu aangepast zodat het spawnen van de Fortnite BRUTE zelfs helemaal uit kan blijven. Epic Games liet dit weten in een post in de Fortnite Battle Royale subreddit.

  Wat is de nieuwe spawn-rate van de Fortnite BRUTE?

  Hieronder zetten we op een rijtje hoe vaak de de mech voortaan in de Arena en in toernooien zal verschijnen, vergeleken met hun eerdere spawn-rates.

  • Begin van de match: 21,5% kans op 1-3 BRUTEs, voorheen gegarandeerd 2-4
  • Storm 1: 44% kans op 1-4 BRUTEs, voorheen gegarandeerd 2-4
  • Storm 2: 40% kans op 1-2, voorheen gegarandeerd 1-3
  • Storm 3: 40% kans op 1-2, voorheen 66% kans op 2
  • Storm 4: 10% kans op 1, voorheen 50% kans op 1
  • Storm 5: 3% kans op 1, voorheen 10% kans op 1

  Epic Games zal komend weekend tijdens het Champion Series event in de gaten houden hoe deze veranderingen de game beïnvloeden.

  Is deze verandering blijvend?

  Het lijkt erop dat Epic Games van plan is om de mechs in balans te krijgen met de rest van de game. Hoe vaak ze bereid zijn om de game daarvoor aan te passen zal moeten blijken. Misschien zijn de nieuwe kansen al voldoende. Of de BRUTE ook na Season X in de game zal blijven is nog onduidelijk.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.