Fnatic wint Intel Extreme Masters 2018 na winst op FaZe

  Drie dagen lang was het knallen geblazen tijdens de Intel Extreme Masters 2018 waar de grootste en beste eSports teams met elkaar de strijd aan gingen. Niet alleen stond er een titel klaar voor de winnaar, maar ook het prijzengeld loog er niet om. Het beste Counter-Strike Global Offensive team ging er namelijk met een kwart miljoen dollar vandoor.

  Waar het in Nederland de laatste dagen koud genoeg is om dappere mensen het ijs de toen trotseren, was het in Katowice, Polen weliswaar koud buiten maar bloedjeheet binnen. Daar werd namelijk voor de zesde keer op rij gestreden om de Intel Extreme Masters titel. Drie dagen lang namen de beste teams op het gebied van CS:GO het tegen elkaar op met slechts één winnaar aan het einde van de rit.

  Intel Extreme Masters 2018 kende hoog prijzengeld

  De naam van het team? Fnatic! In een zinderende strijd tegen het Amerikaanse FaZe kwam Fnatic als winnaar uit de bus. Waar FaZe vooraf de favoriet was, kwam het team toch net te kort tijdens de finale en liep niet alleen de titel mis, maar moest het ook genoegen nemen met het prijzengeld van de tweede plaats; 100.000 Amerikaanse dollars.

  Behalve Counter-Strike Global Offensive, was Katowice ook het strijdtoneel van een groot Starcraft II toernooi. Het prijzengeld lag iets lager dan bij Counter-Strike, maar hoefde dan ook niet verdeeld te worden onder teamleden. Uiteindelijk liep Rogue met de titel en 150.000 dollar meer op zak de tent uit.

  Voorafgaand aan de Intel Extreme Masters 2018 liet Blizzard al weten dat het flink wat nieuwe skins uit zou gaan brengen in de zogenaamde War Chest: Katowice. Vanaf eind vorig jaar tot eind deze maand zullen de kisten met nieuwe skins in het teken van de Intel Extreme Masters aan te schaffen zijn.

  Counter-Strike: Global Offensive

  Verkijgbaar vanaf 22 august 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.