Fitbit huidklachten houden aan bij gebruikers

  Bezitters van de onlangs uitgekomen Fitbit Surge zeggen last te hebben van huidklachten. De activiteitentracker zou bij sommige gebruikers tot eczeem leiden.

  Wanneer de Fitbit activiteitentracker voor een langere periode wordt gedragen, zou er eczeem kunnen ontstaan. Het is niet de eerste keer dat gebruikers last krijgen van huidklachten na het dragen van een Fitbit. Vorig jaar veroorzaakte de Fitbit Force ook vergelijkbare huidklachten en werd daarom later uit de handel gehaald.

  Ondanks de Fitbit huidklachten wordt de nieuwe Surge nog steeds door het bedrijf verkocht. Volgens de makers zou er irritatie ontstaan als er zweet, water of zeep tussen het bandje komt te zitten. Gebruikers die last krijgen van eczeem wordt aangeraden om de activiteitentracker af en toe af te doen.

  Fitbit huidklachten - bedrijf erkent de problemen

  Fitbit erkent de problemen "bij een zeer klein percentage gebruikers". Volgens de maker heeft slechts een beperkte groep last van huidproblemen en zouden deze problemen zich wel vaker voor doen bij bijvoorbeeld het dragen van sieraden of juwelen.

  Bij de voorganger van de actiteitentracker werden de problemen veroorzaakt door nikkel wat verwerkt zat in de armband. In de nieuwe Surge zou minder nikkel zitten, maar toch is er nog steeds een kans op huidklachten.

  Het zit de makers van de activiteitentracker de laatste tijd niet mee. Eerder werd de armband al uit Apple Store verwijderd. Dit komt waarschijnlijk doordat Fitbit het nieuwe gezondheidsplatform van Apple niet ondersteunt. Daarnaast is met de komst van iOS 8 Apple zelf bezig met het ontwikkelen van een gezondheids-app voor de producten van Apple.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.