Fire Emblem: Three Houses krijgt nieuwe stemacteur na beschuldigingen

  Fire Emblem: Three Houses is nog maar net uit, maar het spel krijgt binnenkort al een patch. Dit is niet om meer content aan het spel toe te voegen, maar om de stemacteur van Byleth, het hoofdpersonage van het spel te vervangen voor een ander na zijn bekentenis van verschillende beschuldigingen.

  Eerder werd stemacteur Chris Niosi, op het internet op bekend als Kirbopher, al ontdaan van de rol van Byleth in mobile game Fire Emblem Heroes, maar binnenkort zal zijn rol ook vervangen worden in Fire Emblem: Three Houses.

  Dit komt omdat de stemacteur meerdere keren is aangeklaagd voor seksuele intimidatie en emotionele manipulatie van collega's, familie en partners, waar hij eerder deze maand over bekende.

  Ook zou Chris Niosi op Discord hebben gelekt dat hij de stemacteur van Byleth zou worden ver voordat Nintendo dat toeliet. Hij heeft zijn zweigplicht dus verbroken.

  Binnenkort krijgt Fire Emblem: Three Houses een patch waarin de rol van de stemacteur wordt verwijderd. In Fire Emblem Heroes is Chris Niosi z'n rol vervangen door Zach Aguilar, dus de kans is aanwezig dat deze stemacteur ook zijn rol overneemt in Fire Emblem: Three Houses.

  Fire Emblem Three Houses

  Verkijgbaar vanaf 26 july 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.