Fire Emblem Three Houses release uitgesteld

  Tijdens de laatste Nintendo Direct is onthuld dat de Fire Emblem Three Houses release op 26 juli 2019 is. De game komt exclusief uit op de Nintendo Switch. Het is de eerste keer dat we een releasedatum voorgeschoteld krijgen, maar Nintendo geeft aan dat de game eigenlijk eerder had moeten uitkomen.

  In eerste instantie moest de game in de lente van dit jaar uitkomen, maar dat was volgens het Japanse bedrijf niet mogelijk omdat de kwaliteit nog niet goed genoeg was. Nintendo heeft nu besloten om de Fire Emblem Three Houses release een half jaar uit te stellen om de game nog beter te maken. In de Nintendo Direct toont de ontwikkelaar wel alvast een nieuwe trailer en gameplay van de nieuwe Fire Emblem.

  Het verhaal van Fire Emblem Three Houses focust zich rondom de drie huizen van Fódlan. De Adrestian Empire ligt in het zuiden, de Kingdom of Faerghus in het noorden en de Leicester Alliance in het oosten. De hoofdrolspeler van het verhaal reist af naar de Garreg Mach Monastery, dat tussen de drie huizen ligt.

  Op deze plek geef je les aan een officiersopleiding waarbij je een van de huizen moet kiezen. Het gaat om de Blue Lions (Kingdom of Faerghus), Golden Deer (Leicester Alliance) en de Black Eagles (Adrestian Empire). Het huiswerk van de studenten is het meedoen aan gevechten, waarbij jij de leiding hebt. Bij die gevechten moet je tactisch te werk gaan, want Fire Emblem is een doorgewinterde strategiegame.

  Fire Emblem Three Houses release krijgt een Collector's Edition

  Nintendo laat in de aankondiging verder weten dat de game een Collector's Edition krijgt. De Seasons of Warfare Edition is verschillend per regio. In Europa krijg je zowel de reguliere doos als een Steelbook van de game, een Sound Selection USB-stick, een artbook en een set spelden van de drie huizen die je in de game tegenkomt.

  Fire Emblem Three Houses komt op 26 juli exclusief naar de Nintendo Switch. De laatste Fire Emblem game op de Switch was Fire Emblem Warriors. In onze Fire Emblem Warriors Review lees je wat we van die game vinden.

  Fire Emblem Three Houses

  Verkijgbaar vanaf 26 july 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.