Final Fantasy VII remake blijkt toch niet een 'echte' PS4-exclusive te zijn

  Final Fantasy VII wordt door velen als het beste deel in de franchise gezien en het is dan ook niet zo gek dat er met veel enthousiasme wordt uitgekeken naar de remake. Nu blijkt dat mogelijk ook Xbox One-, Switch- en PC-bezitters van de game kunnen genieten.

  Via het Twitter-kanaal van Wario64 zijn we te weten gekomen dat de box-art van de Final Fantasy VII remake is bijgewerkt. Normaal is dat niet zo’n spannend fenomeen, maar deze keer is er een belangrijk detail bijkomen.

  Op het doosje is namelijk een sticker te vinden met de mededeling dat de remake een timed exclusive is voor de PlayStation 4 tot en met 3 maart 2021. Met een geplande releasedatum voor 3 maart 2020 betekent het dat de game voor één jaar exclusief te spelen is op de console van Sony.

  Op welke andere platformen de game zal lanceren na die periode is nog niet bekend. Het origineel is al beschikbaar op PC en het zal dan ook geen grote verrassing zijn als de game daarop uitkomt in 2021. De laatste paar Final Fantasy-titels zijn bovendien ook uitgekomen op de Xbox One, dus fans kunnen mogelijk daar ook de remake op verwachten.

  Voor die tijd zal er vast en zeker meer duidelijkheid over komen, maar eerst zullen we moeten wachten op de initiële releasedatum. Ga jij de Final Fantasy VII remake meteen halen in maart?

  Final Fantasy VII Remake

  Verkijgbaar vanaf 10 april 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.