Final Fantasy Type-0 naar PS4 en Xbox One

  De PlayStation Portable-game Final Fantasy Type-0 krijgt een remake en komt naar de PlayStation 4 en Xbox One. Dat laat uitgever Square Enix weten op de E3.

  Final Fantasy Type-0 komt met deze gang naar de nieuwste generatie consoles voor het eerst in het Westen uit. De game voor de PSP verscheen namelijk alleen in Japan. Square Enix maakte ook bekend dat de free-to-play iOS en Android game Final Fantasy Agito eveneens in het Westen verschijnt.

  Een releasedatum voor zowel Final Fantasy Type-0 als Final Fantasy Agito is nog niet bekend. Toch is Hajime Tabata, regisseur van de games, erg blij met beide aankondigingen.

  "De roep van onze Westerse fans was doorslaggevend voor de ontwikkeling van Final Fantasy Type-0, en we zijn erg verheugd om deze titel spoedig uit te brengen."

  Remake Final Fantasy Type-0 dankzij nieuwe mogelijkheden

  Tabata geeft ook aan dat een remake van Final Fantasy Type-0 mede tot stand is gekomen door de nieuwe mogelijkheden die de systemen van de PlayStation 4 en de Xbox One bieden. De dynamische en turbulente wereld van Orience uit de game is dus zeker weer aanwezig.

  Final Fantasy Type-0 HD

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.