Final Fantasy 7 remake wordt in verschillende delen opgesplitst

  Op PlayStation Experience liet Square Enix nieuwe beelden zien van de Final Fantasy 7 remake. Behalve het grafische aspect van de game wordt ook de gameplay aangepast: zo wordt de remake in verschillende delen opgesplitst.

  Het bericht dat Square Enix bij de getoonde video voegde, lijkt voor het grootste gedeelte een normaal bericht. In het bericht staat dat Square Enix een nieuwe trailer laat zien van de Final Fantasy Remake met nieuwe CG beelden en nieuwe gameplay. Het opvallende deel is echter wat er na dit algemene bericht komt. Het fragment lees je hieronder:

  "De remake wordt uitgegeven in meerdere delen. Ieder deel van de remake biedt een unieke ervaring aan spelers."

  Square Enix legt uit waarom Final Fantasy 7 remake opgedeeld is

  Wat Square Enix bedoelt met dit fragment, is niet duidelijk. Wordt de remake een episodisch avontuur met verschillende gameplay in ieder deel? In hoeveel delen wordt de game uitgebracht en wanneer komt het eerste deel dan? Het fragment roept veel vragen op en Square Enix heeft verheldering gegeven.

  Yoshinori Kitase, de original director van de game, heeft tegen Dengeki Online gezegd dat men de remake al vanaf het begin zag als iets groters dan een simpele heruitgave. Tetsuya Nomura, de karakterdesigner, voegt toe dat als alle content in één game zou zitten, sommige delen ingekort moeten worden en dat zou de kwaliteit van de game niet ten goede komen.

  Kitase vertelde ten slotte dat Sector 1 en Sector 8, die te zien zijn in de nieuwe trailer, vol zitten met details en content en juist daarom kan een enkele release van de game niet volstaan. Om de game dus volledig tot zijn recht te laten komen, heeft Square Enix besloten de game op te delen.

  De Final Fantasy 7 Remake verschijnt in de loop van 2016, al dan niet in delen. De remake komt uit voor de PS4, Xbox One en PC.

  Final Fantasy VII Remake

  Verkijgbaar vanaf 10 april 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.