Final Fantasy 7 Remake uitgesteld tot 2018

  Als je fan bent van de Final Fantasy serie en zeker van Final Fantasy 7 moet je nog iets langer wachten voordat de Final Fantasy 7 remake uitkomt. De nieuwe Final Fantasy 7 is namelijk uitgesteld tot Q2 2018.

  Naast de Final Fantasy 7 zal ook Kingdom Hearts 3 dit jaar niet uitkomen. Volgens NeoGAF komt dit doordat de uitgever tijdens een investeringsbriefing nog geen release data heeft gegeven aan deze games.

  Andere games van Square Enix die wel tijdens de briefing werden aangegeven hebben allemaal een release datum gekregen in dit huidige boekjaar, wat begonnen is op 1 april 2017 en zal aflopen op 31 maart 2018.

  Naast Kingdom Hearts 3 en de nieuwe Final Fantasy 7 hebben ook de recent aangekondigde Marvel games nog geen release datum. De enige tijd indicatie is een vage boekjaar 2018 en later. Deze games zullen dan op z’n vroegst in april 2018 uitkomen.

  Reden uitstel Final Fantasy 7 Remake

  De belangrijkste reden achter dit uitstel is dat er in de game-industrie een status-quo geldt waarbij investeerders niet alles horen van uitgevers. Square Enix heeft er waarschijnlijk voor gekozen om alles zo vaag mogelijk te houden zodat er weinig uitgelekt wordt over de nieuwe Final Fantasy 7 en andere games.

  Als je kijkt naar andere grote PR aankondigingen van Square Enix in het verleden is de kans zeer groot dat de nieuwe Final Fantasy 7 en Kingdom Hearts 3 officieel worden aangekondigd op de E3 2017.

  Final Fantasy VII Remake

  Verkijgbaar vanaf 10 april 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.