Final Fantasy 7 Remake ontwikkeling verschoven naar Square Enix

  Square Enix heeft zelf de Final Fantasy 7 Remake ontwikkeling in handen genomen. Een deel van de remake werd voorheen ontwikkeld door CyberConnect2, maker van vele Naruto games.

  Tijdens een stream voor de promotie van Mobius Final Fantasy laat Naoki Hamaguchi, een ontwikkelingsleider voor de Final Fantasy 7 remake, weten dat de ontwikkeling verschoven is. Square Enix had al een vinger in de pap bij de ontwikkeling, maar zal nu dus volledig verantwoordelijk zijn voor de game. Hamaguchi noemt de switch een gevoelig onderwerp.

  Final Fantasy 7 Remake ontwikkeling

  Een reden die gegeven wordt voor de verandering in ontwikkelaars is dat Square Enix nu beter zicht heeft op de kwaliteit van de game. Met het oog op de massaproductie in de toekomst wil Square Enix nu al de ontwikkeling zelf doen om zo op een strakke planning te kunnen zitten waarin alles op tijd af komt.

  Sinds E3 2015 weten we al dat er aan een remake van Final Fantasy 7 gewerkt wordt. Sindsdien is het grotendeels stil, terwijl de ontwikkeling gewoon door gaan. Mogelijk zien we over twee weken tijdens E3 2017 meer van de game. De geschatte release voor de game is het tweede kwartaal van 2018.

  Final Fantasy VII Remake

  Verkijgbaar vanaf 10 april 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.