Final Fantasy 7 Remake moet PS4 system seller worden

  De aankondiging van Final Fantasy 7 Remake komt erg vroeg. Waarschijnlijk moeten we nog lang wachten op de game. Maar als hij uit is moet het een PS4 system seller zijn.

  Tijdens de Sony persconferentie op de E3 2015 werd Final Fantasy 7 Remake aangekondigd. Dit is een nieuwe uitgave van de klassieke RPG, totaal opnieuw gemaakt met moderne graphics.

  Nog lang wachten

  De onthulling komt vrij vroeg, aangezien er verder nog geen releasedatum is en we waarschijnlijk nog lang moeten wachten. Volgens game director Tetsuya Nomura van ontwikkelaar Square Enix is dit zodat gamers misschien eerder een PS4 kopen. Het moet een PS4 system seller worden.

  Hij stelt dat Square Enix met tal van andere PS4 games komt voor Final Fantasy 7 Remake. Dat zijn onder andere Kingdom Hearts III en Final Fantasy XV. "In plaats van de remake aan te kondigen na die games, wilden we gamers iets geven om blij van te worden, om ze over te halen misschien om een PS4 te kopen," zo zegt Nomura in gesprek met Engadget.

  PS4 system seller in Japan

  De PlayStation 4 verkoopt wereldwijd erg goed, maar in Square Enix' eigen achtertuin in Japan niet. Consoles verkopen in het algemeen gaan daar sterk achteruit, dus aankondigingen van komende PS4 system sellers voor Japan zijn welkom voor Sony.

  Final Fantasy VII Remake

  Verkijgbaar vanaf 10 april 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.