Final Fantasy 30th Anniversary brengt mogelijk Anniversary Collection

  Final Fantasy heeft 2016 voor veel RPG-liefhebbers een mooi jaar gemaakt. Met games als World of Final Fantasy en Final Fantasy XV was er ook genoeg te doen. Volgend jaar is de serie dertig jaar oud en als we de geruchten mogen geloven, dan wordt het groots gevierd met de Final Fantasy 30th Anniversary Collection.

  Volgens een bron bij VGLeaks verschijnt naast de 30th Anniversary Collection ook de eerste aflevering van Final Fantasy VII Remake in 2017. Daarnaast is dat niet de enige Final Fantasy-game die uitkomt, want ook Final Fantasy XII The Zodiac Age komt de verjaardag van de serie vieren.

  Volgens de geruchten komt ook de Final Fantasy XIII trilogie naar de PlayStation 4. De bundel bevat Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2 en Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Ze verschijnen op losse schijfjes met een resolutie van 1080p en met zestig frames per seconde.

  Final Fantasy 30th Anniversary Collection met negen games

  De Final Fantasy 30th Anniversary Collection gaat naar verluidt negen games bevatten op een enkel schijfje. Final Fantasy I tot en met IX worden klaargestoomd voor een uitgave op de PlayStation Vita en de PlayStation 4. Daarnaast worden van Final Fantasy I tot VI de originele versie en de ports beschikbaar gesteld. Deel VII tot IX krijgen maar één versie, gebaseerd op de meest recente ports.

  De collectie krijgt ook meerdere uitgaven. Zo verschijnt er een normale versie, die de games en een poster bevat. De Collector's Edition bevat de games, een poster, een artbook, een 8-bit Black Mage sleutelhanger, een Chocoboknuffel en twee schijfjes met een selectie van muziek gekozen door componist Nobuo Uematsu.

  Officiële website van Final Fantasy 30th Anniversary

  Wil je helemaal uit je dak gaan in 2017, dan is de Crystal Complete Edition jouw ding. Deze editie bevat de Final Fantasy 30th Anniversary Collection titels, Final Fantasy X/X-2 HD, Final Fantasy XII The Zodiac Age, de Final Fantasy XIII trilogie, Final Fantasy XV met alle downloadable content en Final Fantasy XIV A Realm Reborn (inclusief alle uitbreidingen en drie maanden speeltijd).

  Alsof dat nog niet genoeg is zit hier ook de extra content bij van de Collector's Edition, twee extra schijfjes aan muziek, een kristalketting, een Moogleknuffel, een Black Mage standbeeld, alle drie de Final Fantasy Trading Card Game startersdecken, de films Final Fantasy XV Kingsglaive, Final Fantasy VII Advent Children Complete en de serie Final Fantasy XV Brotherhood. Allemaal mooi verpakt in een luxe kist met een Final Fantasy logo.

  Volgens VGLeaks geldt dit enkel voor Noord-Amerika en is er nog geen informatie over andere regio's bekend. Ook wordt er verwacht dat in 2018 de Final Fantasy VII Remake en Final Fantasy XV naar de PC komen.

  Of deze informatie waar is, moet nog blijken. Tot dusver is het goed om de informatie (vooral de Crystal Complete Edition) met een flinke korrel zout te nemen. Dat Square Enix vast wel iets in petto heeft voor de Final Fantasy 30th Anniversary, is in ieder geval wel geloofwaardig.

  Dit artikel is geschreven door Stefano van Rossem

  Final Fantasy XV

  Verkijgbaar vanaf 29 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.