Final Fantasy 15 Switch versie is geen zekerheid

  Of de Final Fantasy 15 Switch versie er ooit gaat komen, is geen zekerheid. Dat zegt Hajime Tabata, director van de game, in een interview met DualShockers.

  Volgens Tabata zit zijn team nog in de testfase voor de Final Fantasy 15 Switch versie. Zo werd gekeken of de Luminous Engine, die voor Final Fantasy 15 op de PlayStation 4 en Xbox One gebruikt werd, goed draaide op Nintendo’s nieuwste console. Dit bleek niet het geval.

  Toch is het voor Tabata geen reden om nu al te stoppen met het bekijken van de mogelijkheden voor een Final Fantasy Switch game. Er werd bijvoorbeeld ook al getest met Unity en de Unreal Engine 4 om de game op te draaien en die bevielen de ontwikkelaar wel goed. Tabata benadrukt wel dat een eventuele Final Fantasy voor de hybride console geen halfbakken product wordt.

  “Als we iets gaan doen met de Switch, dan willen we het maximale eruit halen.”

  Final Fantasy 15 Switch versie zal niet de enige nieuwe versie zijn

  Dat Tabata de ambitie heeft om zijn game naar zoveel mogelijk platforms te brengen, bleek wel uit verschillende aankondigingen. Zo werd in augustus nog bevestigd dat Final Fantasy 15 naar Windows komt en is op de afgelopen PAX West zelfs een heuse Pocket Edition voor de mobiel aangekondigd.

  Ook komt de RPG-game uit voor de nieuwe Xbox One X. Deze draait volgens Tabata in native 3K met upscaling naar 4K. De bedoeling is ook dat de game in 60 frames per seconden draait.

  Final Fantasy 15 kwam in november 2016 uit voor PlayStation 4 en Xbox One. In onze review kreeg de game een 8,5. Vooral de grote, open wereld en de hoeveelheid content werden geprezen.

  Final Fantasy XV Pocket Edition

  Verkijgbaar vanaf 9 february 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.