Final Fantasy 15 PC release beschikbaar na console launch

  Enige tijd geleden dachten we het onomstotelijke bewijs in handen te hebben voor een PC release van Final Fantasy 15. Nu wordt duidelijk dat we nog even moeten wachten op een Final Fantasy 15 PC release, de game komt waarschijlijk pas op PC na de console release.

  De officiële releasedatum voor consoles staat op dit moment op 30 september. Daarna gaat Square Enix dus nadenken over een Final Fantasy 15 PC release. Eerder gingen we er al enigszins vanuit dat de PC release een gegeven feit was, maar nu blijkt dat dus niet zo te zijn.

  Volgens Hajime Tabata van Square Enix was het niet mogelijk om tegelijk aan een PC- en een consoleversie van de game te werken. Het kan dus wel zo zijn dat het spel later nog geoptimaliseerd gaat worden voor PC. Tabata geeft wel aan dat Square ervan bewust is dat er een grote vraag naar een PC versie van het spel is.

  Zeker aangezien de game er op consoles er al erg goed uit ziet, willen PC gamers kijken wat ze op een gamingrig voor elkaar kunnen krijgen met het spel.

  Voorlopig geen Final Fantasy 15 pc release

  Het kan dus nog wel even duren voordat PC gamers daadwerkelijk de kans krijgen om het spel te spelen. Tot die tijd kun je wel alvast de game voor consoles pre-orderen, mocht je echt niet kunnen wachten op een PC versie van de game.

  Final Fantasy 15 werd afgelopen woensdagnacht gepresenteerd op een speciaal evenement in Los Angeles. De game gaat dus uitkomen op 30 september en komt dan naar de Xbox One en PlayStation 4. De Final Fantasy 15 PC release laat nog even op zich wachten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.