Final Fantasy 14 Xbox One versie optie voor Square Enix

  De multiplayer van Final Fantasy 14 was natuurlijk speelbaar op de PC, maar ook op PlayStation 3 en 4. Dat de game nog niet naar de Xbox kwam, komt omdat de console geen cross-platform mogelijkheid aanbod. Nu Microsoft de focus tijdens de E3 op cross-play had, lijkt een Final Fantasy 14 Xbox One versie dichterbij dan ooit.

  Naoki Yoshida, baas van Final Fantasy 14, zegt in een interview met Polygon dat het een kwestie van tijd is tot deze Final Fantasy 14 Xbox One versie definitief uitwerkt wordt. Volgens Yoshida hoeft Square Enix er alleen nog maar uit te komen met Microsoft. De eerste toenadering werd door Microsoft gezocht, maar Yoshida vertelt dat zij in eerste instantie de boot afhielden omdat Microsoft geen ervaring heeft met het runnen van een MMORPG als een online game genre. Square Enix heeft hierop gereageerd en wacht nu op antwoord.

  Final Fantasy 14 Xbox One versie nog niet zeker

  Of de Final Fantasy 14 Xbox one versie er daadwerkelijk komt, is dus nog de vraag. Wanneer de eventuele release zal zijn, is daarom ook nog niet bekend. Tegelijkertijd laat Yoshida weten dat de PlayStation 3 nog altijd volledig support zal genieten van Final Fantasy 14. Spelers waren bang dat dit gestopt zou worden, omdat nieuwe mogelijkheden voor DLC niet toereikend zouden zijn op het oude Sony console, dit is dus niet het geval.

  Vorig jaar verscheen het eerste uitbreidingspakket voor de game, Heavensward. Op 30 september zal Final Fantasy 15 uitkomen voor PlayStation 4 en Xbox One. De PC-versie zal later verschijnen.

  Final Fantasy XIV: Heavensward

  Verkijgbaar vanaf 26 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.