Film over FIFA schandaal wordt geproduceerd door Ben Affleck

  Na acht dagen overleg heeft Warner Bros. de rechten gewonnen van Ken Bensingers boek Houses of Deceit, welke gaat over het FIFA schandaal. Naar verluidt gaat Ben Affleck de film over het FIFA schandaal produceren in samenwerking met Matt Damon, namens Peart Street Films. Dat meldt de Hollywood reporter.

  Het omstreden FIFA schandaal zal geregisseerd worden door Gavin O'Connor (Warrior, Pride and Glory, The Accountant) en wordt uiteindelijk door meerdere partijen geproduceerd. Ken Bensingers boek gaat over de Amerikaanse zijde van het grootste sport en publiekelijk schandaal waarin Chuck Blazer betrokken is. Chuck Blazer was een Amerikaanse FIFA lid die steekpenningen zou hebben aangenomen van Marokkaanse en Zuid-Afrikaanse functionarissen.

  Film over FIFA schandaal

  In het boek van Ken Bensinger staat Chuck Blazer centraal. Hij werkte zichzelf omhoog van werkloze voetbal vader tot een FIFA uitvoerend commitee lid, naar een uitvoerend lid van de U.S. Soccer Federation en generaal manager bij CONCACAF, de voetbal bond voor noord en centraal Amerika. De werkloze vader verdiende vooral veel met sponsor- en televisie deals waarvan hij een percentage ontving, maar waardoor hij uiteindelijk ook in aanraking kwam met corruptie.

  Naast zijn ruime CV was Chuck Blazer ook een FBI-informant, maar daar wordt meer over verteld in de film. Het omstreden FIFA schandaal heeft nog geen film titel gekregen. Het is nog onbekend wie de rol van Blazer zal spelen.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.