FIFA Ultimate Team spelers worden generft volgens Redditor

  Een jarenlange mythe over FIFA Ultimate Team spelers is volgens een Redditor bewezen. De FIFA Ultimate Team spelers worden volgens de Redditor al jarenlang zwakker gemaakt dan ze in werkelijkheid zijn. Daarnaast zouden zwakkere spelers juist sterker worden gemaakt.

  Een FIFA Ultimate Team speler legt in een video uit hoe het probleem met de voetballers in Ultimate Team precies tot stand komt. De gedachte achter het probleem is dat sommige spelers die vanaf de eerste dag beschikbaar zijn, beter zijn dan kaarten van spelers die niet meteen de eerste dag beschikbaar zijn. Het kan incidenteel zijn, maar gezien FIFA spelers al jaren klagen over het probleem in Ultimate Team, is dit niet de verwachting.

  De FIFA Ultimate Team spelers hebben chemistry, dat weten de meeste spelers van Ultimate Team waarschijnlijk wel. Het idee hiervan is dat hoe hoger de chemistry is, des te beter de speler is. Dit zou moeten betekenen dat spelers die in het echte leven goed zijn, ook in FIFA 16 Ultimate Team erg goed zijn. Dit laatste blijkt niet het geval te zijn, sterker nog, het lijkt erop dat het juist andersom is.

  Hoe de FIFA Ultimate Team spelers getest zijn

  De speler die je ook in bovenstaande video kunt zien, testte zijn FIFA Ultimate Team spelers door een zwakkere kaart tegenover een sterkere kaart te zetten. De zwakkere speler kon voor het trainen niet dribbelen, maar na het trainen kon hij dat wel. Toen met de sterkere kaart hetzelfde werd gedaan, bleek dat die sterkere speler nog steeds niet kon dribbelen.

  Hiermee zou bewijs zijn geleverd voor wat spelers al jaren dachten van het kaartspelletje in FIFA, dat sterkere kaarten om wat voor reden dan ook zwakker worden gemaakt. EA heeft nog niet met een officieel bericht gereageerd. Gebruikers van de FIFA subreddit hebben opgeroepen om tot de reactie van EA Sports geen nieuwe FIFA points te kopen.

  FIFA 16

  Verkijgbaar vanaf 24 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.