FIFA Championship Series gaat binnenkort van start

  EA Sports heeft vandaag details bekendgemaakt over de FIFA Championship Series. Dit is een toernooi waar de beste Ultimate Team spelers met elkaar strijden voor grote bedragen. De eerste regionale finales beginnen op 4 februari.

  FIFA 17 goden opgelet! Binnenkort gaat het grootste eSports evenement van FIFA 17 Ultimate team aan de slag. De FIFA Championship Series bestaat uit een serie van zes regionale finales waarbij uiteindelijk één grote wereldwijde finale wordt gehouden. De eerste regionale finale start op 4 februari in Parijs en daar gaan de beste Europese spelers 1-tegen-1 de strijd aan om zich te kwalificeren voor de ultieme finale.

  De ultieme finale vindt plaats op 20 mei in Berlijn. Daar gaan de 32 beste spelers van de regionale finales de strijd met elkaar aan voor een prijzenpot van 400 duizend dollar.

  Kwalificeer met FUT Champions voor de FIFA Championship Series

  Om mee te strijden in de regionale finales en de uiteindelijke ultieme finale in Berlijn moesten spelers zich kwalificeren via de FUT Champions Weekend League. Dit is de wekelijkse competitie waar de beste Ultimate Team spelers zo hoog mogelijk proberen te eindigen. Je kunt daarnaast meestrijden in de kwalificatietoernooien waarbij je dus uiteindelijk gekozen kan worden voor de FIFA Championship Series. Volgens EA Sports hebben meer dan zes miljoen spelers meegedaan aan de FUT Champions Weekend League en meer dan 2000 spelers in de kwalificatietoernooien.

  In iedere regionale finale doen 16 spelers van de Xbox One en 16 spelers van de PlayStation 4 mee. De competitie begint in een poulefase en de winnaars van de poules gaan door naar de knock-out fase. De uiteindelijk winnaar van de Xbox One competitie strijdt dan nog één keer tegen de winnaar van de PlayStation 4 competitie. Wie dit duel weet te winnen mag zich de beste FIFA speler van een bepaalde regio noemen en dan 100 duizend dollar mee naar huis nemen.

  De regionale finales van seizoen 1 gaan dus bijna van start, maar niet getreurd als je hiervoor niet bent gekwalificeerd. Er komt namelijk een tweede seizoen en meer informatie kun je op de site van EA Sports lezen. Uiteindelijk gaan de 16 beste spelers van seizoen 1 en de 16 beste spelers van seizoen 2 strijden voor de ultieme prijs van 400 duizend dollar. Het evenement is live te volgen op de website van FUT Champions.

  FIFA 17

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.