FIFA 19 speler Sala FC Nantes verwijderd door EA

  EA heeft FIFA 19 speler Sala uit het FC Nantes team verwijderd. De speler is recent overleden in een vliegtuigongeluk en uit respect is de speler dus uit het team weggehaald. Naast dat de speler uit de game is verwijderd is de spits ook uit de voetbalpakjes van FIFA Ultimate Team gehaald.

  EA SPORTS FIFA

  Voor zijn ongeluk speelde de Argentijnse voetballer voor FC Nantes. Hij was als speler in verschillende modi te gebruiken, wat nu niet meer mogelijk is. Naast het feit dat Sala niet meer in FIFA 19 binnen het team FC Nantes te vinden is, is het ook niet meer mogelijk een kaart van de spits te krijgen uit de voetbalpakjes van FIFA Ultimate Team. Dit is de online modus waarin je je eigen droomelftal verzameld.

  In deze modus kunnen spelers pakketjes openen waarmee ze spelers krijgen om te gebruiken in voetbalwedstrijden. Naast het krijgen van deze spelers is het onderling voor gamers ook mogelijk om de kaarten te verhandelen. De prijs van Sala steeg ontzettend op het moment dat hij om het leven kwam. De prijs is aangepast door EA, zodat de spelers niet een extra hoge prijs zouden betalen voor de spits uit respect voor Sala.

  Waarom FIFA 19 speler Sala van FC Nantes is verwijderd

  In januari gebeurde het. Emiliano Sala werd verkocht door FC Nantes aan Cardiff City FC. Dit gebeurde in de winterstop en kostte Cardiff City zeventien miljoen euro. De 28-jarige speler was met zijn privé vliegtuig onderweg van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk, maar het vliegtuig kwam nooit aan.

  Het vliegtuig stortte neer en was ontraceerbaar voor bijna twee weken. Na twee weken werd het vliegtuig gevonden. Op de bodem van het Kanaal lag het vliegtuig en even later werd het lichaam van speler Emiliano Sala van FC Nantes en FIFA 19 geïdentificeerd. De piloot van het vliegtuig is nog steeds vermist en er wordt nog steeds naar hem gezocht.

  Sala van FC Nantes is niet de eerst FIFA 19 speler die problemen op heeft gelopen. Ajacied Abdelhak Nouri liep in 2017 hersenschade op en al snel werd bekendgemaakt dat de voetballer nooit meer zou voetballen. In FIFA 18 kreeg Nouri een speciale spelersfoto waarin hij applaudisserend te zien was. Alle andere spelers staan normaal gesproken stil op de pasfoto.

  FIFA 19

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.