FIFA 19 Ronaldo door EA van de cover gehaald

  Een paar dagen geleden haalde Electronic Arts voetballer Christiano Ronaldo van haar FIFA 19 covers af. De Portugese voetballer werd vervangen door Neymar, Kevin de Bruyne en Paulo Dybala. EA koos ervoor Ronaldo op de cover te zetten voor FIFA 19, maar kreeg daar later spijt van.

  Electronic Arts

  Waarom kreeh het bedrijf hier spijt van? Ten eerste werd Ronaldo in het thuistenue van Real Madrid op de cover gezet, maar door zijn transfer in juli naar het Italiaanse Juventus moesten de kleuren op het tenue worden aangepast. Dat was probleem één, daarna kreeg Ronaldo ook nog eens een aanklacht naar zijn hoofd geslingerd.

  Die aanklacht kwam van Amerikaans ex-model Kathryn Mayora. Zij beweerde dat Ronaldo haar seksueel had misbruikt. Direct na deze aanklacht besloot EA de speler van alle sociale media en covers af te halen. Ronaldo kwam in de tussentijd weer even terug op de cover, maar werd uiteindelijk weer snel vervangen door De Bruyne, speler bij PSG Neymar en Ronaldo’s teamgenoot bij Juventus Dybala.

  FIFA 19 Ronaldo nog wel gewoon te spelen

  Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je Ronaldo niet meer kan spelen in FIFA 19. Je kan met hem nog gewoon de sterren van de hemel spelen in Juventus of in jouw eigen Ultimate Team, want de speler behoudt zijn ultiem hoge rating gewoon. Ronaldo zou niet volgens de EA richtlijnen hebben gehandeld (de richtlijnen die ervoor zorgen dat een voorbeeldspeler op de cover komt). EA liet in een statement in oktober al weten:

  “We zitten nauw op de situatie. Wij verwachten van cover atleten dat deze zich als ambassadeurs en voorbeelden gedragen, gedragingen die overeenkomen met EA’s waarden.”

  Wat vind jij van de actie van Electronic Arts? Is het een terechte actie, of vind jij juist van niet? Laat het ons weten in de comments. Geïnteresseerd in FIFA 19? Bekijk dan eens onze special met de beste FIFA 19 Eredivisie-spelers van dit moment!

  FIFA 19

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.