FIFA 19 Champions League zo goed als zeker

  Een FIFA 19 Champions League toernooi gaat eraan komen. EA heeft officieel nog niets laten weten, maar Evert ten Napel heeft iets teveel gezegd. Hij bevestigde onbedoeld dat de Champions League en Europa League hun opwachting maken.

  EA

  Tijdens een uitzending van Fox Sports vertelde de commentator dat hij ook dit jaar weer commentaar heeft opgenomen voor FIFA. Hij zei toen dat het spel dit jaar nog mooier wordt, vanwege de toevoeging van het FIFA 19 Champions League toernooi. Ook komt het Europa League toernooi naar FIFA 19.

  De afgelopen jaren was de licentie voor de Champions League in handen van Konami voor de Pro Evolution Soccer games. Onlangs liep die licentie af. Uitgever EA kreeg daardoor de uitgelegen kans om de rechten op te pakken voor de FIFA games. Dat lijkt nu dan ook gebeurd te zijn, maar officieel is er nog niets bevestigd.

  Uit het fragment ontstaat de indruk dat Ten Napel zich niet bewust is van het geheim dat hij hier verklapt. Wanneer EA de aankondiging wil gaan doen, is nog niet bekend. Toch is het niet gek om je in te beelden dat dit tijdens de E3 moest gebeuren, aangezien de E3 enkele weken van ons verwijderd is en dat een logische keuze lijkt.

  FIFA 19 Champions League niet alleen

  Naast dat de Champions League een feit lijkt, vertelde Ten Napel ook dat de Europa League naar FIFA 19 komt. Dit is natuurlijk de competitie waarin niet de beste clubs van Europa voetballen, maar de clubs die de Champions League net niet halen. Oorspronkelijk verving de Europa League de UEFA Cup in 2009.

  Wanneer FIFA 19 uitkomt is nog niet bekend, maar een aankondiging tijdens het EA Play event ligt voor de hand. EA Play wordt een dag voor E3 gehouden en hier geeft EA dan ook haar persconferentie. Hier is al vaker de jaarlijkse FIFA game onthuld. Tijdens E3 2015 verscheen bijvoorbeeld voetballegende Pelé zelfs op het podium om meer van het spel te tonen.

  Lootboxen

  De vraag is of EA lootboxen ook weer gaat toevoegen aan FIFA 19 in Ultimate Team. EA zegt zelf namelijk niet dat het onder gokken valt, maar onlangs was er veel ophef over. De Nederlandse Kansspelautoriteit onderzocht namelijk de lootboxen en waarschuwde meerdere bedrijven tegen het gebruik ervan. Of FIFA hier last van zal krijgen, is nog afwachten.

  FIFA 19

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.