FIFA 14 verlaat binnenkort EA Access Vault

  De lijst met topgames in de EA Access Vault begint alsmaar groter te worden. Zo werd vorige week bekend dat Mass Effect Andromeda en Dead Space 3 eind dit jaar naar de service komen. Dat betekent alleen ook dat games gaan verdwijnen en FIFA 14 is als eerste aan de beurt.

  FIFA 14 kwam in september 2013 uit en was de eerste FIFA game voor de PlayStation 4 en Xbox One. Op de laatstgenoemde console kwam de game een jaar later uit als één van de eerste EA Access Vault games, samen met Battlefield 4, Madden NFL 25 en Peggle 2.

  Morgen verdwijnt de voetbalgame uit de EA Access Vault. EA wil niet zeggen waarom FIFA 14 niet meer gratis te downloaden is. Een kijkje op de website van EA verraadt echter wel meer. In de FAQ van EA Access staat namelijk dat games uit de Vault verwijderd worden als de servers van die games voorgoed offline gehaald worden, zoals binnenkort het geval gaat zijn bij FIFA 14.

  Niet getreurd, want de EA Access Vault puilt uit van games

  Alhoewel je dus één game minder kunt downloaden uit de EA Access Vault, worden er aan het einde van dit jaar weer genoeg titels toegevoegd aan het lijstje. Denk bijvoorbeeld aan Mass Effect Andromeda en Dead Space 3. Tot die tijd kun je ook nog altijd genieten van onder meer Battlefield 1, Need for Speed en Titanfall 2.

  EA Access is een Xbox One exclusieve service die je toegang geeft tot gratis EA games en tien uur durende demo's van de nieuwste games. In die zin is het best vergelijkbaar met PlayStation Plus en Xbox Live Gold, behalve dat het bij de EA Acces Vault alleen games van de uitgever zelf betreft. Voor vier euro per maand (of 25 euro per jaar) heb je een abonnement op EA Access.

  FIFA 14

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.