FIFA 14 servers zullen gesloten worden in oktober

  De FIFA 14 servers zullen vanaf 18 oktober niet meer bereikbaar zijn voor spelers die het voetbalspel online willen spelen. Dit geldt voor de PC, PS3, PS4, Xbox 360 en de Xbox One. FIFA Ultimate Team zal ook niet meer beschikbaar zijn.

  Uitgever Electronic Arts maakte dit nieuws bekend via een zogenoemde service alert op haar website. Op de officiële FIFA-kanalen is het nieuws overigens (nog) niet te vinden. Het spel is momenteel onderdeel van EA Access en zal daaruit worden verwijderd op dezelfde datum als het stopzetten van de servers.

  Gevolgen FIFA 14 servers

  Naast het feit dat gamers, die veel geld in Ultimate Team hebben gestopt door middel van het kopen van spelers, hun teams kwijtraken krijgen ook de trophyhunters het zwaarder aangezien zij vanaf 18 oktober de trophies, die online gameplay vereisen, niet meer kunnen verkrijgen. Mocht je dus alle achievements voor FIFA 14 nog binnen willen halen, dan heb je nog twee maanden de tijd.

  Eerder deze maand sloot EA ook al de servers voor de twee voorgaande delen van FIFA 14, respectievelijk FIFA 12 en 13. FIFA 14 was een launchtitel voor zowel de Xbox One als de PlayStation 4 en was de eerste voetbalgame die ontwikkeld werd op de nieuwe Ignite-engine.

  In onze FIFA 14 review beoordeelden wij de game met een mooie 8,5. Toendertijd was de game één van de beste current-gen voetbalgames en gaven de goals meer genoegdoening dan andere delen. Deze versie van FIFA was ook de eerste waarbij het mogelijk was om online twee tegen twee te spelen.

  Helaas waren er ook mindere punten aan het spel waaronder het feit dat je wel doorhad dat het een iets betere versie was dan FIFA 13. Dat zag je aan de weinige nieuwe features en op grafisch gebied. Grafisch zag de game er wel goed uit, maar na al die jaren is het nog steeds niet optimaal.

  FIFA 14

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.