Fez 2 komt definitief niet

  Phil Fish, maker van Fez, heeft via Twitter gezegd dat Fez 2 niet meer op de planning staat. In zijn bericht laat hij weten dat wij het niet waard zijn.

  Een jaar geleden werd het tweede deel op de pixelachtige platformgame aangekondigd met een trailer, maar nu blijkt dat de game er niet meer aan zit te komen. Via zijn Twitter-kanaal laat maker Phil Fish weten dat hij écht niet meer werkt aan de game. En dat doet hij op de manier zoals Fish dat vaker doet.

  "Serieus, houd je kop over Fez 2. Het gaat nooit gebeuren. Jullie zijn het niet waard."

  Vorig jaar laste Fish het vervolg op zijn platformer af nadat hij naar eigen zeggen 'misbruikt werd door de media.' In een podcast van GameTrailers haalde criticus Marcus Beard flink uit naar onder andere Fish. Destijds werd Fish namelijk gevraagd wat hij van het indiebeleid van Microsoft vond. Zijn reactie hierop was vel en dat schoot bij Beard in het verkeerde keelgat.

  De reactie van Beard was voor Fish de druppel, en liet, wederom via Twitter, weten dat hij stopte met Fez 2.

  "Fez 2 is geannuleerd. Ik ben er klaar mee. Ik neem het geld en ga ervandoor. Meer kan ik niet verdragen. Dit is niet het resultaat van één dingetje, maar het einde van een lange, bloederige strijd. Jullie winnen."

  Hierna stapte Fez uit de game-industrie, ondanks de vele fans die hem aanmoedigden om de game verder te maken. Cliff Bliszinkski, maker van onder meer Gears of War, schreef Fish zelfs een open bief waarin hij vroeg of hij echt wel wilde stoppen met het maken van games.

  Een jaar later kwam Fish weer terug in de industrie, maar zegt nu dat hij echt niet meer gaat werken aan Fez 2.

  Fez

  Verkijgbaar vanaf 25 march 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.