Far Cry Blood Dragon 2 zit er niet in

  Er komt geen vervolg op Blood Dragon, de spin-off van Far Cry 3 die in mei vorig verscheen. Ubisoft Montreal, die nu werkt aan Far Cry 4, denkt wel over een soortgelijke spin-off, maar dit wordt geen Blood Dragon 2.

  Alex Hutchinson, creative director bij Ubisoft Montreal, zegt dat er geen direct vervolg op Blood Dragon aan gaat komen, omdat dit "niet de juiste benadering" zou zijn. Wel hoopt hij dat zijn team fans alsnog weten te verrassen met een soortgelijke spin-off.

  'Far Cry Blood Dragon 2 zou niet meer onderscheiden'

  Hutchinson zegt dat de game destijds goed werkte omdat het verrassend was. Wanneer Blood Dragon 2 uit zou komen, zou dit zich niet zo kunnen onderscheiden als deel een dat deed. Daarom werkt de studio liever aan een heel nieuwe spin-off; wat deze gaat inhouden en of deze er daadwerkelijk gaat komen, blijft in het midden.

  Far Cry 3 Blood Dragon is een downloadbare first-person shooter zoals Far Cry, maar dan overgoten met neonverlichting en jaren 80-rockmuziek. De game zit vol humor en verwijzingen naar films en popcultuur uit de jaren 80 en 90, en werd wereldwijs positief ontvangen.

  Momenteel werkt Ubisoft Montreal dus verder aan Far Cry 4, die 18 november in de winkels zal liggen voor PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en PC.

  Far Cry 3: Blood Dragon

  Verkijgbaar vanaf 1 may 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.