Fallout VR nog steeds in ontwikkeling volgens Bethesda

  Fallout VR is nog steeds in ontwikkeling zegt Todd Howard, ontwikkelaar bij Bethesda. Verder zegt hij dat Bethesda de Fallout VR een kans geeft en wel ziet hoe het uitpakt.

  Todd Howard, bevestigt dat een Virtual Reality versie van Fallout 4 nog in ontwikkeling is. De Fallout VR versie werd aangekondigd tijdens E3 2016. Hier werd een Fallout VR demo gedemonstreerd die op dat moment nog niet heel veel onthulde, maar dat was zelfs voor een demo nog een vroege versie. Howard verzekert dat Bethesda zo veel mogelijk van Fallout 4 in de Fallout VR versie stopt.

  "In een virtuele wereld zijn, dat is de belofte van VR. De kernervaring is dat je de headset op doet om vervolgens zelf in de wereld van Fallout terecht te komen en te kunnen staan waar je wil. Dat idee is net zo gaaf als dat het klinkt. Wanneer het creëren van deze wereld gebeurd is, hadden we zoiets van, Ok we kijken wel waar dit naartoe leidt."

  Fallout VR verkoop regelt zichzelf wel volgens Bethesda

  Bethesda laat weten zich niet druk te maken over het aantal verkochte versies van de Fallout VR, want dat komt volgens de ontwikkelaar vanzelf wel goed. De ontwikkelaar vindt dit vooral een mooie kans om iets unieks te maken en dat doet ze liever dan het maken van een minder complete ervaring.

  De laatste keer dat Bethesda aangaf wat de mogelijke releasedatum van de VR versie van Fallout 4 zou kunnen zijn, werd er nog gesproken over het einde van juni 2017. Fallout 4 VR is tot nu toe alleen bevestigd voor HTC Vive.

  Wil je meer weten over Fallout 4? Check dan onze Fallout 4 Review.

  Fallout 4

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.