'Fallout First' website vol grove teksten opgedoken

  Bethesda heeft onlangs de abonnementsdienst rondom Fallout 76 aangekondigd, genaamd Fallout First. Een groep 4chan-leden is hier niet niet blij mee en heeft het domein falloutfirst.com geregistreerd. Via deze 'Fallout First' - website komen nu berichten de wereld in die de game én de uitgever het leven zuur maken.

  Bethesda

  Surfers die naar de website navigeren komen op een pagina terecht die visueel in een Fallout 76 jasje gegoten is. Er worden (aangepaste) afbeeldingen van de Pip Boy, het mannetje dat iconisch voor Fallout games is, gebruikt en screenshots uit de game gebruikt. Daarbij zijn de teksten uit het oogpunt van de uitgever geschreven, maar dan met grove en kwetsende leuzen. Zo is onderstaande bijvoorbeeld op de site te lezen:

  Als je een Fallout FUCK YOU 1st slaaf bent, maakt het niet uit hoe je je privéwereld gebruikt, zo lang wij het maar toestaan: nodig zeven van je niet bestaande vrienden uit (acht mensen per privéwereld in totaal) om je te vergezellen terwijl we je naaien met ons pay to win systeem, of speel helemaal alleen (we weten dat je het op die manier toch wel het fijnst vindt).

  falloutfirst.com

  Waarom is de Fallout First nep website in het leven geroepen?

  Het was altijd al rumoerig rondom Fallout 76, maar nu Bethesda met een abonnementsdienst komt, ontstaan er (niet voor het eerst) rellen rondom de game. Het Fallout First abonnement geeft gebruikers namelijk de mogelijkheid in een eigen wereld te spelen en een heel aantal andere extra's, maar kost 120 euro per jaar. Dit is volgens spelers veel te veel.

  Bij het aankondigen van de dienst is Bethesda vergeten om de domeinnaam falloutfirst.com vast te leggen en dat hebben de boze 4chan gebruikers nu gedaan, met alle gevolgen van dien. Bethesda heeft nog geen reactie gegeven op het bestaan van de website.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.