Fallout 76 online crossplay niet in de kaarten dankzij Sony

  Het Fallout 76 online aspect is een groot onderdeel van het spel. Crossplay lijkt alleen niet in de kaarten te zitten, zoals dat bij andere grote titels als Fortnite bijvoorbeeld ook niet kan. Sony is wederom de boosdoener.

  In een interview met GameStar.de (via CNet) sprak Todd Howard, de Fallout 76 regisseur over de Fallout 76 online mogelijkheden. Ook crossplay kwam ter sprake, want Howard liet weten dat crossplay niet mogelijk zal zijn in Fallout 76. Hij zei het volgende:

  Er is geen crossplay in 76. We zouden het erg graag doen, maar dat kunnen we op het moment niet doen. Sony is niet zo behulpzaam als iedereen zou willen.

  Bethesda is één van vele ontwikkelaars die last heeft van het strikte beleid van Sony, want in het verleden hebben andere ontwikkelaars ook al aan de stok gehad met Sony. Zo wilden Rocket League, Minecraft en Fortnite allemaal crossplay met de PlayStation 4 hebben, maar stuk voor stuk ging dat feest niet door. Alleen over die laatste is nog geen zekerheid, want Sony reageerde recentelijk op de crossplay mogelijkheid van Fortnite.

  Fallout 76 online crossplay volgt Fortnite

  Shawn Layden, directeur van Sony Interactive Entertainment America liet vorige week weten dat crossplay mogelijk in de kaarten zit, zodra er een goede oplossing gevonden is. Dit was als reactie op het Fortnite crossplay drama dat sinds de Switch release speelt. Layden liet het volgende weten:

  "We horen het. We zijn op zoek naar een aantal mogelijkheden. Je snapt wel dat de omstandigheden daaromheen met meer dan één game te maken hebben. Ik geloof dat we tot een oplossing kunnen komen die begrepen en geaccepteerd wordt door onze gaming gemeenschap, terwijl we gelijktijdig ons bedrijf ondersteunen."

  Wanneer de oplossing er is, blijft het nog wel de vraag of andere games de crossplay trend zullen volgen. Fallout 76 komt op 14 november uit op de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Voor die tijd komt er nog een Beta van het spel, maar zolang er nog geen crossplay oplossing is, zal dat dus niet aanwezig zijn.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.