Fallout 76 loot boxes mogelijk gelekt in patch notes

  Bethesda’s ontwikkelaars hebben aangegeven dat ze met meer openheid willen communiceren met de spelers van Fallout 76. Er is nog een hoop werk te doen om de game te verbeteren. Een recentelijke changelog, of patch notes, verraadt de mogelijke komst van Fallout 76 loot boxes. Zijn loot boxes een stap voorwaarts?

  Bethesda

  Het komen van loot boxes kan voor een extra laag controversie zorgen rondom Fallout 76. De game kreeg al veel kritiek: tegenvallende multiplayer, een te grote hoeveelheid aan bugs, tegenstrijdige mechanics en te weinig NPC’s waardoor het verhaal tegenviel. Of de komst van loot boxes dus voordelig gaat uitpakken is nog maar de vraag.

  De loot boxes gaan in Fallout 76 ‘lunch boxes’ heten, die naam komt oorspronkelijk uit de Fallout Shelter serie. Daar leveren de lunch boxes kleine beloningen, ze kunnen via in-game gameplay worden verdiend of via echt geld. De lunch boxes die naar Fallout 76 komen zullen op een of andere manier verbonden zijn met het opkomende Fallout 76 winterevenement.

  Wordt Fallout 76 door loot boxes pay-to-win?

  De loot boxes zouden de server best eens kunnen beïnvloeden waardoor spelers opeens veel te sterk kunnen worden in PvP. Loot boxes kunnen wel degelijk effect hebben en sterke rewards geven: bonus ervaringspunten, maximale draagcapiciteit, damage boosts en weerstandsitems. Alleen zullen de lunch boxes in Fallout 76 zullen waarschijnlijk alleen effect hebben op PvE endgame: het farmen van nuke zones en het vermoorden van Scorchbeast Queens.

  De lunch boxes worden gelekt kort nadat spelers zich zorgen maakten over de nieuwe in-game cosmetische winkel. Om spullen te kopen in die winkel moet je of in-game punten verzamelen via dagelijkse missies, of door ze te kopen met echt geld. Een kerstman-outfit en armor paint plus rendier accessoires kosten bij elkaar al snel twintig euro. Een afwijkende sniper-outfit is vijftien euro waard aan atom points.

  In een reactie van Bethesda staat dat het bedrijf ervoor gaat zorgen dat de ontwikkelingen rondom lunch boxes in goede handen valt. Bethesda wil van Fallout 76 een levende game maken met regelmatige updates en beloningen. Het is alleen nog even afwachten of de beloftes deze keer wel worden nagekomen.

  Wil je weten wat wij van Fallout 76 vonden? Lees dan onze Fallout 76 review en kom meer te weten over de plus -en minpunten van de game.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.