Fallout 76 krijgt Premium Pass die 120 euro per jaar kost

  Bethesda kiest voor een vrij unieke benadering voor het toevoegen van nieuwe in-game content voor haar survival-shooter Fallout 76. In plaats van het gratis toe te voegen of onderdeel te maken van een betaalde uitbreiding, verkoopt de ontwikkelaar nu een maandelijks abonnement van 14,99 euro dat Fallout 1st heet.

  Het abonnement geeft toegang tot een flink aantal premium functies, zoals een extra Scrapbox, Survival Tent en 1650 Atoms per jaar. In het bijzonder het abonnement biedt iets waar spelers sinds de lancering om hebben gevraagd: privéwerelden. Hierin kun je met maximaal zeven vrienden in je eigen speelwereld op reis in Fallout 76.

  Fallout 76 pay to win

  Hiervoor betaal je maandelijks 14,99 euro (of 119,99 euro per jaar), wat nu al voor flink wat woede zorgt bij de fans die veel bugs en tal van andere problemen over zich heen hebben gekregen sinds de game een jaar geleden is uitgekomen. De timing van de aankondiging voelt ook wat vreemd. Een nieuwe update, genaamd Wastelanders, stond op de planing voor dit najaar, maar werd vorige week vertraagd naar begin 2020.

  De prijs voelt daarnaast ook wat vreemd. Ter vergelijking kost Apple Arcade, die tientallen premium indiegames heeft voor iOS en Mac, slechts 4,99 euro per maand. Xbox Game Pass, die gloednieuwe door Microsoft geproduceerde titels zoals Gears 5 en meer dan 100 andere games bevat, kost slechts 9,99 euro per maand en voegt maandelijks nieuwe games toe. Zo kun je met Game Pass Fallout 3, Fallout: New Vegas en Fallout 4 spelen en is de nieuwe titel The Outer Worlds (gemaakt door de studio achter Fallout: New Vegas) ook beschikbaar op de service.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.