Fallout 76 details onthuld dankzij insiders

  De eerste Fallout 76 details lijken onthuld te zijn. Een aantal bekenden met de productie van het spel hebben Kotaku ingelicht over features van het spel. Het lijkt geen traditionele Fallout-game te worden.

  Bethesda

  De eerste Fallout 76 details gaan over wat voor soort game deze Fallout gaat worden. Fallout 76 wordt namelijk geen traditionele single-player RPG, maar een online survival RPG die haar inspiratie heeft opgedaan van games als DayZ en Rust volgens Kotaku. Het is daarmee dus niet een spinoff zoals Fallout: New Vegas was, maar een compleet nieuw soort game voor de Fallout-serie.

  Origineel schijnt het project te zijn begonnen als een multiplayer versie van Fallout 4 om te kijken wat een online Fallout game zou kunnen zijn. Sindsdien is de game flink veranderd en de game zal gewoon een verhaal en missies hebben. Ook komt functie waarbij je een basis bouwt terug die voor het eerst geïntroduceerd werd in Fallout 4.

  De game is vernoemd naar Vault 76, de bunker die zowel in Fallout 3 en Fallout 4 meerdere keren genoemd werd. Volgens de Fallout lore opende deze bunker al twintig jaar na de nucleaire oorlog en dat heeft invloed op de setting. De beschaving zal namelijk een stuk minder zijn, omdat de meeste bunkers nog dicht zijn en een groot gedeelte van de mensheid nog ondergronds zit.

  Fallout 76 details onthullen ook de ontwikkelaars

  Ook zijn er details bekend over de ontwikkelaar van het spel, want niet alleen Bethesda Game Studios werkt aan het spel. Naast het hoofdkantoor werkt de nieuwe Austin-studio ook aan het spel. Het gaat hier om de studio die oorspronkelijk bekend stond als Battlecry Studios. Deze studio werkte eerst aan een game genaamd Battlecry voordat deze geannuleerd werd.

  Fallout 76 werd gisteren aangekondigd met een teaser trailer die onthulde waar de game plaats zou vinden. Meer details rondom de game komen volgens Bethesda tijdens E3 2018. De game is nu ook alvast te reserveren bij bol.com.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.