Fallout 4 VR release ligt dit jaar nog in de winkel

  De Fallout 4 VR release is bekendgemaakt, op 12 december komt de VR-versie van het populaire spel uit. Dat meldt uitgever Bethesda vandaag, ook andere releasedata zijn bekend. Zo komt Skyrim VR op 17 november uit.

  Bethesda heeft ook nog de releasedatum van Doom VR bekendgemaakt, die versie van de shooter komt op 1 december uit voor de PlayStation VR en HTC Vive. Fallout VR komt alleen uit op de Vive en Skyrim alleen op de PlayStation VR. De gekozen platformen zijn interessant aangezien Bethesda eerder meldde dat de uitgever zoveel mogelijk platformen wil steunen als maar mogelijk was.

  Fallout 4 VR release details

  HTC heeft gemeld dat Fallout 4 VR exclusief op de Vive uitkomt op 12 december, de Vive is overigens te koop voor 600 euro. Het is nog onduidelijk of de exclusiviteit voor een bepaalde periode geldt of dat het voor de gehele toekomst zal zijn.

  Hardwareontwikkelaar AMD noemt de Fallout 4 VR release baanbrekend en het bedrijf denkt dat het de game-industrie volledig zal veranderen door virtual reality. AMD noemt de VR game zelfs de Mario van de VR games.

  Roy Taylor, de vice-president van AMD, is erg zelfverzekerd over het nieuwe spel en noemt het baanbrekend. Volgens Taylor zal de manier van denken over VR veranderen. Daarmee zal het volgens hem de game-industrie compleet veranderen. De vice-president haalt Mario en Sonic aan om zijn stelling kracht bij te geven.

  ''Mario and Sonic the Hedgehog hebben de vroege dagen van consolegaming gevormd. Ik denk dat de 'nieuwe' Fallout dat voor de VR-platformen gaat doen. Veel games die later zullen uitkomen gaan een voorbeeld nemen aan de game.''

  De VR-versie van Skyrim zal de eerste VR-game zijn waar gamers tientallen uren in kunnen steken. Niet eerder werd een game van dit formaat totaal omgezet naar virtual reality.

  Fallout 4

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.