Fallout 4 versus Skyrim - 'Fallout is succesvoller'

  Fallout 4 versus Skyrim. Een veel besproken strijd tussen twee games, welke is beter? Eerstgenoemde is in ieder geval succesvoller dan de ander. Althans, dat beweert Pete Hines, marketingsmanager van uitgever Bethesda.

  Hines baseert dit op verkoopcijfers van beide games in eenzelfde tijdsperiode, niet in totale verkoopcijfers. Daarin is de strijd van Fallout 4 versus Skyrim snel voorbij. The Elder Scrolls V: Skyrim verkocht namelijk in totaal meer dan 22 miljoen stuks terwijl Fallout 4 het moet doen met 13 miljoen exemplaren. Dat heeft Skyrim mede te danken aan de release van Special Remaster Edition die vorig jaar uitkwam.

  Kritiek Fallout 4

  Veelgehoorde kritiek op Fallout 4 is dat de game teveel lijkt op zijn voorgangers, Fallout 3 en Fallout New Vegas. Hines pareert die kritiek in een interview in het programma Kinda Funny Gamecast door te stellen dat de kern van het spel weliswaar hetzelfde is gebleven, maar dat bij elk vervolg nieuwe dingen zijn toegevoegd waardoor het een nieuwe ervaring werd. Hij vergelijkt de situatie met de Uncharted-serie.

  ,,Als je Uncharted 4 hebt gespeeld en dat was je eerste game in de serie, dan heb je een hele andere reactie op de vorige delen dan als je de games in volgorde speelt. Uncharted 4 is natuurlijk meer hetzelfde als de eerste drie delen.''

  Toekomst Bethesda

  Na de successen van Skyrim en later Fallout 4 geeft Hines ook een heel klein tipje van de sluier weg over de toekomstplannen van Bethesda Game Studios.

  ,,Of het nu Fallout of Elder Scrolls is of wat we ook gaan doen in de toekomst, ik denk dat de instelling van Bethesda altijd is geweest om het beter te doen dan de vorige keer.''

  The Elder Scrolls V: Skyrim kwam uit in 2011 op PS3, PC en Xbox 360. Fallout 4 verscheen in 2015 voor PC, PS4 en de Xbox One.

  Fallout 4 versus Skyrim. Welke kies jij? Laat het weten in een comment!

  The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition

  Verkijgbaar vanaf 28 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.