Fallout 4 Far Harbor update sterk verbeterd voor PS4

  De Fallout 4 Far Harbor update die onlangs verscheen, kende nogal wat problemen bij de PlayStation 4. Zo zakte de FPS (Frames Per Second) naar 20, en soms zelfs 15. Om dit op te lossen, moest je volgens Bethesda gewoon je update verwijderen en opnieuw installeren.

  Far Harbor, de DLC die 19 mei verscheen, kende bij de release dus wat opstartproblemen met een framerate die zakte tot 15. Gelukkig lijkt dit nu opgelost te zijn en is de FPS verdubbeld tot 30. Helaas gebeurt dit niet zomaar en moeten er andere aanpassingen gedaan worden. Dus hoewel het spel nu soepeler loopt, heeft het land, dat nog altijd duister en mistig is, wel moeten inleveren op de graphics.

  Met name de mistbanken waren de oorzaak voor de drops van de FPS. Mede daarom zijn er veel van de laaghangende wolken uit de Fallout 4 PlayStation 4 versie gehaald. Of dit ook voor de Xbox One zal gebeuren, valt nog te bezien.

  Fallout 4 Far Harbor update heeft volledige herinstallatie nodig

  Kortom, Bethesda heeft de keuze gemaakt om de detaillering te downgraden ten behoeve van de FPS voor de PS4. Zo kunnen deze spelers spelen op 30 FPS, terwijl Xbox het nog met 20 tot 30 FPS moet doen. Het enige nadeel is dat de Fallout 4 Far Harbor update in zijn geheel – 6,5 GB - verwijderd en opnieuw geïnstalleerd moet worden.

  Fallout 4

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.