Update - Veel social media down: Facebook, Whatsapp en Instagram storing

  Er is een storing op zowel de Facebook, Whatsapp als Instagram apps. Deze verhinderen gebruikers om de applicaties van deze social media volledig te gebruiken. De storing treft per direct drie veel gebruikte social media en legt deze voor sommige gebruikers zelfs alle drie volledig plat.

  Op Allestoringen.nl komen klachten binnen betreffende de storing. De klachten lopen erg uiteen. Zo werken bepaalde functionaliteiten zo nu en dan niet mee.

  Storing op Facebook, Whatsapp en Instagram

  De storing is van kracht op drie verschillende apps. De éne gebruiker zal meer last van de storingen ondervinden dan anderen. Op het moment is het voornamelijk lastig om op het moment berichten met anderen te kunnen delen. Soms willen berichten niet verzenden, andere keren lukt het wel direct. Vaak helpt het om iets vaker te proberen.

  Mensen ondervinden verschillende problemen wanneer ze gebruik proberen te maken van de apps. Deze kunnen uiteenlopen van het niet kunnen verzenden van berichten tot het niet kunnen zien van nieuwe berichten die binnenkomen. Sommigen kunnen ook niet inloggen op bijvoorbeeld Facebook. Het is onduidelijk hoeveel mensen precies last van de storing hebben, want de storing lijkt niet bij alle gebruikers van de platformen evenveel problemen te zorgen.

  Facebook is in ieder geval al op de hoogte van deze storing en geeft aan maatregelen te nemen. Dit gaf Facebook aan via een Twitterberichtje. Twitter heeft geen storing.

  Update - De storing is verholpen

  Het lijkt erop dat de storing inmiddels is verholpen. Er komen steeds minder meldingen binnen op allestoringen.nl, dit geldt voor alle drie de sociale media platformen. De grootste lasten van de storing voor Facebook, WhatsApp en Instagram waren gisteravond, waarbij er voornamelijk problemen waren met inloggen.

  Precies een maand voor deze grote storing liep Instagram tegen precies hetzelfde probleem aan met inloggen. Vaak zijn dit soort storingen verspreid per applicatie of per platform, maar deze keer hadden alledrie de applicaties die onder het beheer van Facebook vallen een soortgelijke storing. De oorzaak van de storing is onbekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.