Facebook voor blinden wordt verbeterd met speciale software

  Facebook voor blinden zal binnenkort verbeterd zijn. De nieuwe feature die onlangs is toegevoegd omschrijft een stem aan de slechtziende of blinde persoon een foto of video.

  Facebook voor blinden wordt dus nog uitgebreider. Aangezien Facebook een behoorlijk visueel ingesteld sociaal medium is, zou deze nieuwe mogelijkheid uitkomst moeten bieden voor de mensen met een zichtbeperking. De feature draait rond zeer geavanceerde software die een foto kan herkennen en direct aan de persoon met een beperking kan vertellen wat er op de afbeelding getoond wordt.

  Deze techniek is al enige tijd in ontwikkeling bij Facebook en kan dan nu ook in de praktijk worden gebracht. De artificial intelligence software die de foto's moet herkennen heeft volgens Facebook miljoenen voorbeelden gehad om te leren wat zich op een afbeelding kan bevinden. In plaats van het woord "foto" te horen wanneer een blinde gebruik maakt van software die een tekst voorleest, is het nu dus ook mogelijk om te horen wat er precies op die foto staat.

  Op deze manier wordt het voor de mensen met een zichtbeperking dus een stuk leuker om gebruik te maken van Facebook, ze kunnen nu "zien" wat er zich precies op hun beeldscherm bevindt om op deze manier interactiever met het sociale medium om te gaan.

  Facebook voor blinden biedt nieuwe mogelijkheden

  De software is niet alleen voor Facebook een goede toepassing. In principe kunnen blinden nu over het algemeen beter horen wat zich op een beeldscherm afspeelt wanneer zij gebruikmaken van een tablet, smartphone of pc. De software is op dit moment alleen nog beschikbaar in het Engels en voor iOS, maar het sociale medium vertelt in haar bericht dat zij zo snel mogelijk meerdere talen en apparaten wil ondersteunen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.