Facebook storing zorgt ervoor dat login niet goed werkt

  Op dit moment is er een storing gaande bij Facebook. De storing begon vanmiddag om 14:00 en is nu nog steeds niet voorbij. De meeste problemen gaan over het inloggen, maar er komen ook veel meldingen binnen dat de website niet wil laden. Dat blijkt uit meldingen van allestoringen.nl.

  De meldingen stroomden binnen vanaf 14:00. Toen waren er 2069 meldingen. Tot grote ergernis van de gebruikers hebben velen geen verbinding met Facebook. De storing lijkt uit meerdere gebieden uit het land te komen, maar vooral Amsterdam is getroffen. De oorzaak en de oplossing van de problemen zijn momenteel nog niet bekend.

  Eerder al een storing bij Facebook

  Recent was er ook al een Facebook en Instagram storing gaande. Door de storing waren de diensten beperkt bereikbaar voor gebruikers. Opmerkelijk is dat toen de meeste klachten net als nu rond 14:00 binnen stroomden. Veel gebruikers konden hun newsfeed toen niet meer verversen. Ook met het inloggen ondervonden de social platformen problemen.

  Ook was er vorige maand een Netflix storing gaande die gebruikers belemmerde in het kijken van series. Video’s wilden zich niet verder afspelen en bleven hangen zodra ze ingeladen werden. Dit ging niet alleen over series, maar ook trailers die gebruikers via Netflix wilden bekijken wilden niet laden. Het hoogtepunt van de storing was rond 13:00 in de middag, toen kwamen de meeste meldingen binnen.

  Berichten verwijderen

  Los van alle storingen die nu bezig zijn was Facebook al eerder op het nieuws. Het bedrijf is bezig met een functie waarmee gebruikers binnen 10 minuten berichten kunnen verwijderen in de app Messenger. Het verwijderen van berichten is op dit moment alleen nog maar mogelijk in Colombia, Olivia, Litouwen en Polen, maar het bedrijf heeft aangegeven dat de functie binnenkort ook in andere landen beschikbaar zal worden.

  In april kondigde Facebook al aan dat ze van plan was om de ‘unsend’-functie in Messenger te implementeren. Er was veel ophef, omdat het social media platform toen stiekem een paar privéberichten verwijderde die Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, had verzonden. Het bedrijf beloofde daarna dat er een zelfde functie voor gebruikers zou komen en dat wordt nu dus mogelijk.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.