Facebook release van slimme speakers mogelijk in juli

  Het lijkt er op dat er binnenkort een Facebook release komt van twee slimme speakers. Volgens Digitimes moeten de speakers uiterlijk uitkomen in juli van dit jaar. De twee speakermodellen heten Aloha en Fiona en bevatten beide touchscreens van zo'n 38 centimeter groot. Facebook zelf heeft nog geen nieuws naar buiten gebracht.

  De slimme speakers van Facebook zouden vooral moeten dienen om gebruikers een manier te geven om makkelijker in contact te komen met familie en vrienden. Door middel van het scherm kunnen gebruikers videochatten en de speakers zijn ook voorzien van verschillende anderen middelen die het sociale contact makkelijker moeten maken. De release zou eerst in mei zijn, maar Facebook heeft de release volgens de bron iets naar achter geschoven.

  Facebook release van speakers in groeiende markt

  Dat Facebook ook stapt in de wereld van de slimme speakers is niet zo gek. Bedrijven als Amazon, Google, Microsoft en Apple zijn ook al druk bezig met de technologie en de verwachting is dat de markt eromheen enorm gaat groeien. De twee modellen van Facebook moeten touch schermen van LG krijgen. Het Aloha model zou het beste moeten zijn. Er wordt verwacht dat het model wordt uitgebracht onder de naam Portal.

  Portal moet gaan komen met meer sociale functies dan het goedkopere Fiona. Facebook heeft volgens Digitimes contracten getekend met onder meer Sony en Universal Music om meer te kunnen bieden op de speakers.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.