Facebook Messenger berichten verwijderen is binnenkort mogelijk

  Facebook is momenteel bezig met een functie waarmee gebruikers binnen 10 minuten berichten kunnen verwijderen in de app Messenger. Het verwijderen van berichten is op dit moment alleen nog maar mogelijk in Colombia, Olivia, Litouwen en Polen, maar het bedrijf heeft aangegeven dat de functie binnenkort ook in andere landen beschikbaar zal worden.

  In april kondigde Facebook al aan dat ze van plan was om de ‘unsend’-functie in Messenger te implementeren. Er was veel ophef, omdat het social media platform toen stiekem een paar privéberichten verwijderde die Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, had verzonden. Het bedrijf beloofde daarna dat er een zelfde functie voor gebruikers zou komen en dat wordt nu dus mogelijk.

  iOS- en Android gebruikers krijgen maximaal 10 minuten de tijd om een bericht te verwijderen. Er komt een markering tevoorschijn, die de ander in het gesprek laat zien waar het bericht was en dat het verwijderd is. Facebook zal een korte tijd verwijderde berichten bewaren, om pesten te voorkomen. Stan Chudnowsky, de CEO van Messenger, zei het volgende in een interview met TechCrunch:

  ‘’We moeten ervoor zorgen dat we pesters geen nieuwe mogelijkheid bieden. We moeten ervoor zorgen dat mensen je geen slechte of kwetsende berichten sturen en deze vervolgens verwijderen, want als je deze dan rapporteert en de berichten er niet zijn, kunnen wij er niets tegen doen.’’

  Berichten verwijderen in Facebook Messenger binnenkort beschikbaar

  Messenger is niet de eerste die een ‘unsend’-functie heeft. Ook WhatsApp heeft deze functie, waarbij gebruikers binnen één uur, acht minuten en zestien seconden hun verzonden berichten kunnen verwijderen. Ook de app Viber maakt hier gebruik van. In ons artikel lees je meer over vijf functies die Facebook kopieert van concurrenten. Wanneer de functie voor Facebook Messenger ook in Nederland beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

  Eind vorige maand was Facebook ook al een onderwerp voor discussies op het internet. Het bedrijf verbood diverse advertenties van Bloom, een online servicedienst voor identiteitsbeheer. Ondanks Bloom geen financiële producten verkocht, konden mensen wel diensten gebruiken om leningen aan te vragen. Facebook vond dat deze advertenties misleidende producten voor financiële diensten aanbieden en heeft er daarom voor gekozen ze te verwijderen.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.